Nepal är kärlek

 
Ni vet när man säger "det som händer i ** stannar i **"
 
Well, detta har fått en helt ny mening i Nepal. En sak blev för peraonligt för att ens skriva ner i min dagbok så jag fick rita ner det istället. Ett väldigt bra sätt att uttrycka sig för alla vet ju att en bild säger mer än tusen ord. Denna bild kommer dock aldrig visas.
 
Bjuder på ett annat inlägg istället, handlar en del saker som jag lärt mig och som påminner mig om tiden i Nepal.
 
Den vita lotusblomman i dammen, ännu inte riktigt utslagen. De fattiga barnen är hungriga efter ny kunskap och törstar efter ett helt annat liv. Människor som aldrig varit utanför sitt eget land men som gång på gång sett turister från hela världen resa in i deras. 
 
Solen, månen och stjärnorna som är densamma för oss alla, energier som vandrar från man till kvinna och kvinna till man. Den vandrar kring djur och växter och svävar tillslut in i universums slukande hål för att återvända ut igen.
 
Finns du så finns jag och kan jag så kan du också. Om ditt inre, ni vet det där vi kallar samvete, säger ja och tusen människor säger nej så måste du resa din yttre mur och stå fast vid din sak. Det är ingen annan som behöver gå längst med din väg om de inte vill. Alla har en egen individuell vilja och en egen framtid att skapa för sig själv. Låt inte verklighetens normer och illusioner komma åt dig.
 
Livet i Nepal har hjälpt mig att förstå att det är viktigt för mig att hitta en balans i min västerländska livsstil. Jag kommer själv att se till att jag blir lycklig för ingen annan kommer göra det åt mig. Vägen dit börjar med mitt inre och mår jag bra på insidan så syns det på utsidan. Jag vill dela med mig av min lycka till er som är villiga att ta emot den, för jag har lärt mig att alla själar har något eget att ge. Du och jag behöver inte kunna prata samma språk för att känna samhörighet med varandra. För vad är kärlek egentligen? 
 
Glöm inte att vägen till lycka leder genom din genuina vilja att ge och älska andra oavsett om de är värda det eller inte. Det kan vara djur, växter eller andra systrar och bröder på denna jord. 
 
It is all about Love and Compassion baby.
 
 
 
 Gråt när du känner sorg och skratta när du känner lycka men se för guds skull till att känna något. Det är när du slutar känna som du vet att livet du lever är fel för dig. Det är då du måste göra en förändring och ursäkterna kommer bara äta upp dig inifrån. 
 
På ashramet hade vi en kväll där vi delade med oss till varandra. Vissa sjöng, delade med sig av sina böner eller livshistorier etc. Jag läste upp min prinsessdikt, ni vet den om att jag vill vara som en sagoprinsessa. Den finns på bloggen längre ner om någon missat den. Mina texter är väldigt personliga för mig och jag har aldrig någonsin läst de högt för någon. Men där satt jag, omringad av människor från hela världen i mörkret och läste högt. Jag hade kunnat gråtit floder av den frihet jag kände och även om ni inte förstod mina ord så hörde ni mitt inre. Det var en väldigt vacker stund för mig och min röst kommer darra mindre och mindre för varje gång som jag bryter mina löjliga murar som jag en gång i tiden trodde var bra för mig.