I hennes ögon glittrar hemligheter som bara hon vet om

 
Energier påverkar mig extremt mycket och jag har ofta svårt att separera andras lidande från mig själv. Det är sagt att man själv kan välja hur man väljer att ta emot ord från andra och jag har läst att man ska försöka att distansera sig själv från vad andra tycker eller säger. Man ska se det som om när någon talar till dig så kommer du placera dennes ord framför dig, du kan sedan själv bestämma om du vill släppa in det eller låta det ligga kvar. Detta har jag försökt börja jobba med men det är svårt. Faktum är att när jag ser att någon gör saker som jag vet är destruktivt och som jag kanske själv har gjort när jag mått dåligt så får jag flashbacks ibland. Just för att det är rätt färskt fortfarande. När min kropp inte är i balans så drömmer jag, oerhört jobbiga och intensiva drömmar och det är ett tecken som måste tas på allvar. Då är det dags att distansera sig från all drama och lägga den mesta av energin som finns över åt mig själv.  
 
Jag vet en sak, min familj går före allt annat i hela världen och för min familj gör jag allt. Jag kommer hjälpa de som hjälpt mig men till den grad där jag själv också orkar. Jag kommer fortsätta vara stark och med det sagt fortsätta släppa ut känslor när jag känner att det måste ut. Jag kommer fortsätta distansera mig och vara tyst istället för att säga saker jag kommer ångra. Ja, tänka till helt enkelt. Till den grad att inse att det också är viktigt att säga ifrån när det behövs men att göra det på ett bra sätt. Jag är en person som bär på mycket saker som inte många vet, jag litar inte på vem som helst och har inget behov av att berätta något för någon som jag vet ändå inte kommer förstå. När jag väljer att berätta något för någon så vill jag också veta att den personen kommer kunna ge mig råd eller förstå vad jag menar. Därför blir det oftast någon i min familj och det räcker gott och väl för mig. Jag vet att det inte finns någon annan som förstår mig bättre än mitt egna blod.
 
De senaste åren har jag haft svårt för att gråta ordentligt, jag har många gånger känt något i halsen som jag svalt gång på gång. Men så mycket jag har gråtit sedan jag kom hem från Asien har jag inte gråtit sedan jag var tonåring. Det har fullkomligt forsat tårar och jag har verkligen fått gråta ut. Jag har inte känt av någon irritation eller svajigt humör utan bara åt det hållet där jag varit ledsen, riktigt ordentligt. Därför har det också varit skönt att få gråta ut allt det där man uppenbarligen inte fått ut. När jag känner att gråten sitter i halsen pratar jag antingen med pappa eller mamma för då vet jag att det är omöjligt att hålla tillbaka. När de frågar mig hur jag mår så sköljer allt över mig och jag bara gråter. Säger allt jag känner.
 
Men vet ni vad, jag är aldrig destruktiv i den mening att jag går ut och dricker för att dämpa några känslor. Jag accepterar mina känslor för vad de är och gråter när jag behövt och för det är jag stolt att jag äntligen kommit hit. Jag behöver inga flykter längre, jag känner inte att jag är på fel plats utan allt jag känner är att jag har alla möjligheter i världen att lyckas ta mig dit jag vill och att allt startar med idag. Ett första steg som jag är beredd att ta till 100%. Jag är redo för att ta ansvar över mig själv och mina handlingar, redo för att aldrig sätta mig i situationer jag inte kan stå för och att hitta mina egna drömmar.
 
Jag tänker fortsätta att aldrig be om ursäkt för att jag har förändrats för jag vet att för varje dag som gått och för varje dag som går blir jag mer och mer mig själv. En person jag är stolt över, en person med mål och någon som vill utvecklas till min egen potential. Vi har alla gjort val och vi gör alla val, oftast väldigt olika och jag kommer göra val för mitt eget bästa. Livet är som livet är och för mig innebär det just nu en period där jag känner att jag växt väldigt mycket på väldigt kort tid. Idag har jag mål som universitetsstudier, fortsätta utveckla mitt inre lugn och acceptansen mot andra men även mig själv. Skapa ett liv jag är stolt över och tro på att om jag gör mitt bästa så faller bitarna på plats automatiskt. Att bara jag kan hjälpa mig själv och att min lycka ligger i mina händer. Jag kommer fortsätta vara stolt över den självständiga person jag är och kanske hittar jag den perfekta kärleken för just mig. Jag vill påbörja ett yrkesliv jag är stolt över, bo på en plats där jag kan skapa ett riktigt hem där jag känner mig trygg, fortsätta resa och ta hand om min kropp.
 
Helt ärligt är jag övertygad om att ett nytt kapitel är på väg att öppna sig för mig. Ett mer långvarigt kapitel där jag finner trygghet i min egna tillvaro och kanske har jag äntligen släckt ett behov av flykt. Där jag numera istället kommer närmre och närmre något som istället är min riktiga resa där jag aldrig mer har behov att se tillbaka för att jag är så ivrig på vad som kommer härnäst.