Hjärtat brinner

Efter att han gav mig en kyss kollade han mig djupt in i ögonen och sa: "ring mig om det skulle vara något". När jag steg ut ur bilen och såg den köra iväg fann jag mig själv vilja ringa honom så fort han försvann ur synhåll. Då slog det mig hur mycket jag behövde honom, varenda liten sekund av mitt liv.
 
 
 
 
 

It is time to go home.

Den andra November 2016 begav jag mig iväg pa detta äventyret och jag kunde aldrig tro att det skulle räcka sahär länge. Nu pa tisdag den 14 februari nästan 3 och en halv manad senare är min biljett bokad hem och for att vara helt ärligt sa längtar jag hem. Jag kommer säkerligen äta upp mina ord senare i kylan och det drojer nog inte länge innan wanderlusten kommer tillbaka. Men låt det ske because denna lady is going back till antagligen det bästa landet på denna planeten, Sverige, och jag kan stolt kalla det for mitt hemland.
 
Så vem du nu kan vara som läser detta just nu, vi ses snart.
 
Hoppas jag.

Magiskt dramatiskt

Vi gör allt för att inte stå still om det så är att ploga genom giftig mark eller försöka kråla över förbjuden bäck. Kanske kommer du komma ihåg vem du är och kanske räcker det för att återvända hem. De säger att alla gör fel och ibland halkar snett men så länge vi kommer tillbaka så är allt som det ska igen.
 
Jag är stolt över dig eller ska jag säga stolt över mig. Det är skrämmande när man helt plötsligt öppnar ögonen i dimman av gas som man funnit sig själv andats in utan att veta vägen tillbaka. Det är hemskt även fast du är lättad när du tillslut inser vem du är igen. Tårarna kan äntligen infinna sig rullandes ner för dina kinder men utan ett snyft eller yttrande alls. De släpper ut den börda som så illvilligt försökt vilseleda dig och därför välkomnar du ödmjukt.
 
Nu är hon tillbaka, en synd mindre att besegra och ännu en gång starkare än någonsin förr. Hon har lärt sig att vara kallare än alla de många isiga vintrar som beräknat hennes liv. Men även hur hon är omtänksammare än alla varma Juni brisar som svept genom hennes hår när de ännu en gång hissar vår svenska flagga och sätter en högre siffra bakom hennes namn.
 
Bara hon vet att de som stått kvar vid hennes sida kommer kunna hitta stigen till de gröna och djupa skogar som virar sig där långt inne i hennes ännu unga Juni-hjärta.
 

Red durt roads and paradise beaches

Bildbombar er min dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sagt och gjort så körde jag norrut och utforskade stränder. Och oj, den sista jag kom till var helt sagolik med en sandbotten utan dess like. Dock var vägen dit riktig dirt road under konstruktion så det var dirt road i dubbel bemärkelse och moppen slirade och guppade om vartannat. Men inte gav jag väl upp för det och när jag kom fram var det så himla värt det. Det är verkligen ett äventyr bara att köra runt på denna ö eftersom vägarna inte alltid är asfalterade etc.
 
Så vem är jag? Många ser till en början en tjej med blont hår (Asien har gjort mig blond) och blå ögon. Men slutar aldrig förvånas av blickarna när de ser mina boxningshandskar hängandes från väskan eller när de inser att jag inte kommer gå sönder av att vara ensam tjej resande på det sättet som jag faktiskt gör och har gjort. Vill jag ta mig runt ön så gör jag det för jag har lärt mig hur man kör i denna kaostrafiken. Vill jag resa till Thailand och träna thaiboxning så är det inga konstigheter med det.
 
Mina bröder har aldrig gjort en stor grej av att jag varit tjej och ville jag hänga med dom på äventyr när jag var mindre så var det bara att ställa sig upp igen om man halkade efter eller hade ramlat. Inga konstigheter, precis som det ska vara och dom uppmuntrade mig alltid till att vara vild och fri precis som dem.
 
För vad spelar egentligen könet för roll när man är en tvättäkta rövardotter?
 
 

Vietnam's paradise Island

Närmare bestämt Phu Quoc och denna ö är anledningen till att jag åkte till Vietnam i första hand. Jag har nämligen hört talas om orörda platser, "som Thailand fast för 30 år sedan" .
 
Well, jag har besökt Thailand totalt 4 gånger och vet att turismen tagit över ordentligt men att vissa stränder fortfarande är oslagbara. Så, kan denna tropiska och ännu oförstörda ö verkligen vara sann?
 
Såhär skrivs det om Phu Quoc:
 
Jag har redan kollat upp vilka stränder som ska vara finast och vilka platser man ska leta på för att hitta orörda stränder helt för sig själv. Imorgon hyr jag moppe och påbörjar äventyret runt denna tropiska pärla.