She was a savage in a relationship with the sea

Hej alla fina själar där ute. Nu ska jag berätta för er så mycket jag hinner om min resa hittills. Resan från Sverige blev med start i Dubai för mellanlandning över natten. Ett tips för ensamma trötta tjejer i Dubai eller liknande länder, se upp för var ni går eller så kan ni hamna en bit framför skylten "prayer room for males only". Vänd på klacken kvinna! 
 
Anyhow, att spendera natten på terminal 2 på Dubais flygplats gick sådär... Jag hade 11h att fördriva med knappt någon wi-fi. Tur man är en aning vig för att försöka hitta en position att sova i på en av de många stolarna. Jag fick spendera tiden med min bästa vän musiken och hade all tid för reflektion. Men så äntligen kunde jag stiga på flyget och jag hann knappt sjunka ner i stolen så somnade jag och vaknade sedan upp lagom till landning. 
 
När jag steg av planet var luften mycket mer behaglig än kvävande Dubai. Min visit i Nepal skulle inte vara någon tropisk sådan men med ett väder blandat med kylande nätter och lagom heta dagar med utsikt över bergen över de fantastiska Himalaya. Att Kathmandu var fattigt och att vägarna skulle vara allt annat än släta visste jag redan innan så resan från flygplatsen blev ingen direkt nära döden upplevelse för mig även om det inte fanns några säkerhetsbälten. 
 
Jag anlände till Ashramet kvällstid och gled in i rummet som jag skulle dela med ett fåtal tjejer från olika delar av världen. Otroligt spännande människor i alla åldrar, kön och bakgrund finns här. Alla har vi dock en sak gemensamt, respekt för det okända. 
 
Nu över till vad vi gör på ashramet. Dagen startar 06.30 då vi rensar näsgångarna med saltvatten, inte riktigt lika obehagligt som det ser ut. Detta görs för att andningen som är a och o i yogan ska maximeras. Man kan tro att yoga "bara" är bra fysisk träning men oj så fel man har då. Yoga är en helig vetenskap som ska utövas med stor respekt och som förgrenar sig i mycket mer än stretch och statisk styrka. Här lever vi primitivt, äter vegetariskt med lektioner där vi delar med oss av filosofiska tankar. Vissa tar steget längre och fastar i flera dagar, får ej tala samt utövar vissa ritualer. 
 
Igår vandrade vi till ett tempel och det tog ungefär 3 timmar. Vi gick mellan byarna mot höjder med underbar utsikt.