Jag har så mycket att berätta

Jag kommer nu skriva av vissa inlägg ur min resedagbok som jag har med mig överallt. Detta ni nu kommer läsa skrevs igår. Jag har inte haft tid att skriva in allt på bloggen men den som väntar på något gott.... Enjoy!
 
I onsdags lämnade jag det underbara ashramet bakom mig och anlände till Kathmandu. Tiden på ashramet har varit som en detox för både min själ och kropp. Jag har träffat nya vänner från alla möjliga delar av världen. Just nu befinner jag mig alltså i Kathmandu, the capital of Nepal. Phil, mannen som sköter barnhemmet där jag ska bo framöver har ordnat detta guesthouse för mig att bo ett par dagar innan jag åker vidare ut från denna hektiska stad. Detta guesthouse ligger 5 min gångväg från Thamel som är "the backpacking district" och dit man definitivt ska gå när man besöker Kathmandu om man är shoppingsugen, hungrig eller sugen på party. Till Nepal åker människor från hela världen, oftast för att vandra i underbara Himalaya. Därför är var och varannan butik här fylld med vinterkläder, kängor och diverse hikeutrustning. För att återgå till Phil, han är sedan ett par år tillbaka bosatt här med sin nepaliska fru och deras 1-åriga dotter Phoenix efter jordbävningen år 2015 föddes hon och när Phil beskrev hur han fick kämpa för att hitta en sjukhus som inte var nedstängt och hur han fick se bebisar krossad under byggnader och kroppar staplade på varandra så tappade jag andan för en stund. Namnet Phoenix kommer ifrån en blomma, faktiskt den enda blomman som kunde växa efter de jordskalv som drabbade Kathmandu och Phil sa att namnet därför var givet till deras lilla dotter. Det var Phil's frus bror 23-åriga Raju som sedan gav mig en helt fantastisk dag och citytour genom Kathmandu. Det finns ingenting bättre än att upptäcka en ny stad och ett nytt land med någon som själv kommer därifrån.
 
Vi åkte till Patan Durbar Square som är beläget i stadens hjärta och är ett område med antika tempel och minnesmärken. Detta är en historisk hinduisk plats där ett av templen som tillhörde lord Krishna byggdes på 1700-talet. Krishna har vi nog alla hört talas om någon gång men han är alltså en av de främsta indiska mytologins gudar. Vidare därifrån tog Raju med mig till "monkey temple" som är ett Buddhisttempel på hög höjd med en otrolig utsikt över staden. Till och med den kraftiga jordbävningen kunde inte rubba denna Nepals mest älskade tempel. Under gårdagen talade vi om allt mellan himmel och jord. Vi delade med oss till varandra av våra länders olika kulturer men insåg nog båda två att vi ändå inte är så olika trots allt. Vi klickade väldigt bra och efter ytterligare ett par timmar i Rajus sällskap var det dags för mig att möta upp min nyfunna vän från ashramet som även hon mellanlandat i Kathmandu ett par dagar innan hon skulle upp till Ana Pura Base Camp Trek. Detta är den populäraste vandringen kring Himalaya.
 
Bilder från dagen tillsammans med Raju kommer så fort jag får bättre internet.
 
Love and lots of kisses and hugs.
 
- Lady on the move.