Wanderlust

Igår kom fram till Penang tog vi bussen till George Town och gick den sista kilometern till hotellet. Dock var kl ca 23.00 och vi gick genom en mörk bakgata där man sålde både det ena och det andra. Hur som helst kommer en bil körandes där föraren tutar konstant på ett speciellt sätt. Både jag och Marc ser att det är en ung tjej som kör och det var förmodligen något tecken antingen för att varna någon/några för ngt. I don't really know men det verkade så. Vi gick vidare på gatan och en ganska stor hund kommer skällandes mot oss. Det var rätt obehagligt för hunden kom jättenära och skällde vaktandes mot oss men han vände som tur var om tillslut och vi kunde fortsätta. Det sista vi ser är någon slags drop-off till en man med en missbildad arm och vi konstaterade att vi borde ta "the main road" nästa gång vi ska gå ute sent... Var bara glad att jag hade sällskap igår.
 
Penang levererar annars med trevliga människor och imorgon kan vi hämta ut ett 2 månaders visum till Thailand! Det sköna med visum för mig är att jag slipper ha någon utresebiljett från thai redan nu. Det kallas frihet att kunna stanna så länge man vill. Direkt efteråt åker vi med nattbuss och sedan färjan till Koh Phangan.
 
Idag efter vi ordnat klart med visumet besökte vi Penang hill med sköna vindar och moln som blåste in bland oss. Jag mediterade lite i ett Hindu tempel som fanns där och vi gick runt på området som är fullt med fina växter, vandringsvägar och apor! Marc skulle ju självklart mata dem så vi fick sällskap av typ 4 styckna. 2 jättesöta tjejer ville ta bild med mig haha säkert för det är ovanligt för vissa att träffa en blåögd västerländsk tjej. Trodde inte att det faktiskt fortfarande är så stor grej som det verkar vara ibland.
 
Så vad säger ni, ses vi i Thailand?
 

Ny stad nya möjligheter

Sitter just nu på bussen påväg mot Penang där vi ska stanna i 2 eller 3 nätter och ordna med thaivisum samt se staden. Det tar ca 4 timmar dit från Kuala Lumpur och eftersom Penang har ett rykte för sin goda mat ska vi passa på att testa lite rätter från Malaysia. 
 
Ska bli galet najs när vi kommer fram till Thailand och ni kan lita på att jag kommer njuta för fullt. När man är ute och reser så tror man att det handlar om att lära sig om olika länder/platser men samtidigt lär man sig saker om sig själv, hela hela tiden. Jag lär mig mer vad jag tycker om men också vad jag kanske tycker mindre om. Jag lär mig hur jag ska hantera alla möjliga olika saker och situationer på mitt sätt. Det bästa är ju som ni kanske redan förstått alla nya människor jag hela tiden stöter på och nu har jag ju slagit följe med en.
 
Jag tror vi kommer få skit kul tillsammans och äventyra loss! Vi ska ta in på ett hotell vid George Town och testa den första lokala rätten. Imorgon går vi till thailändska ambassaden så håll alla tummar och tår att de ej ska krångla. Sedan ska vi se några grottor och strosa runt, får se vad vi hittar på :)
 
Hoppas ni mår bra där hemma och att ni tar hand om er själva och även varandra.
 
Gå ut och sprid lite kärlek nu, puss puss puss puss.
 

Verbelazation

Do you think about me like you cross my mind sometimes? I don't really bother thinking about "what if" with us 'cause I know you be busy dealing with those same old feelings for that other chick. Maybe it's just simple as that I never really knew you and my imagination is unreal to me. All these men wanting to have my freedom but I will keep on running, escape and move on. Don't really believe in empty promises I just keep staying in this low key style of mine.
 
So where are you now, still drowning ya feelings heading nowhere? You should probably take a lecture in how to grow up and hey 'Starboy' let me tell you something real, looking back won't bring you to the sky. You say i'm heartless when I speak the truth but you should know that an independent woman could never protect the back of a lost boy like you.
 

Malaysia

 
 
Malaysia alltså, närmare bestämt huvudstaden Kuala Lumpur. Jag kan ju börja med att säga att männen här inte är att leka med som blåögd och västerländsk tjej som vandrar gatorna fram men numera tar taxi på grund av diverse påhopp. Det räcker inte med att vissa obehagliga män/framfusiga killar inte kan ta ett nej för det spelar ingen roll om jag ljuger ihop att jag har pojkvän. Ingen bryr sig. 
 
Förutom detta så har det lilla jag sett av malaysia faktiskt levererat för min del. Jag är ju ett notoriskt shoppingfreak och Kuala Lumpur har riktigt fina malls! I vanliga fall måste jag köpa en massa för att kunna gå runt i en galleria men nu räckte det med att mest strosa runt äta god mat och besöka ett akvarium. Jag har unnat mig en vaxning också. Har ju som ni redan vet planer på paradiset next och då kan det vara skönt att vara permanent hårfri. 
 
Annars är det ca 30 grader och jag svettas konstant när jag är ute. Det är stundvis mycket regn men bara korta skurar. Jag har hittat det ultimata stället att bo på, 5 minuter från KLCC tornen och det stora shopping mallet där ett flashigt hotell med dorm room där vi är en mix av människor som delar på en av deras lägenheter. Hänger mest mest Marc och en kille från Tyskland som heter Enriquo. Jag sov första natten i china town eftersom jag kom fram så sent och där är det packat med hotell och hostel som har 24-timmars receptioner.
 
Jag och Marc ska förmodligen vidare till Koh Phangan på tisdag och eftersom jag endast varit i södra thailand blir jag jättesugen på att ta chansen och åka med honom dit. Han ska nämligen köra backpackingstyle och ta tåget till gränsen och sen båten direkt till ön. Malaysia och Thailand ligger ju nära varandra. Kunde vara najs för mig att slippa betala flyg och åka med honom som sagt..... Han är en super trevlig kille 23 år från Schweiz som älskar Thailand, fest och spenderar flera månader om året där. Vi får se om jag åker med dit eller någon annanstans.... Vi ska iväg imorgon och försöka fixa ett 3 månaders visum.
 
 
 
På hotellet har vi en jättefin pool, ett gym och en terass där jag brukar utöva yoga. Det är verkligen en perfekt plats och jag har gått dit varje dag för att sedan avsluta med simning. Det är sweet, Isabella like.
 
Annars då? Det var fest igår! Jag, Mark och en annan åt jättegod middag och sen körde vi all in. Så nu mår man.... Börjar dock kännas bättre nu så ska upp och yoga samt ladda batterierna igen.
 
Puss puss puss!!!
 
 

Kärlek och lycka

Det ni nu ska få läsa skrev jag den 24 november på flyget från Nepal till Malaysia.
 
Där stod jag då tillslut med min ryggsäck, knutna skor och huvudet högre än någonsin förr trots gårdagens sena avskedsfest. Jag kunde känna hur hjärtat slog starkare och fullkomligt värkte av lycka. Glädjen av att jag tog beslutet som gjort att jag faktiskt stod där är obeskrivlig och om jag drömmer vill jag aldrig vakna. Nepal har fått mig att tro på mänskligheten igen och har väckt tjejen i mig som jag trodde jag tappat bort. Jag minns inte senast jag var så genuint glad och skrattat så mycket som de senaste veckorna. Jag har fullkomligt maxat mina smilegropar och stundvis skrattat okontrollerat tills tårarna strömmat. Allt tack vare Nepal och de människorna jag har fått träffa.

Det var speciella farväl för mig idag när jag kollade in i era genuint plågade ögon. Jag kan dock inte säga att jag delar er sorg för att jag ska åka vidare och att jag skulle åka igen visste jag redan från den dagen jag satte min fot i ert land. Jag är helt enkelt så lycklig och tacksam för allt jag fått se och vara en del utav. Allt jag kunde göra var att krama om er och försöka visa hur glad jag är för det ni gett och visat mig samt att jag hoppas vi ses en dag igen. Det är klart att det var tungt för mig att se er smärta men den smickrar mig samtidigt för det betyder att vad ni känner är äkta. Tiden i Nepal rör mig djupt ner i själen och gör mig tårögd när jag tänker på det.

Till er Razu och Dawa vill jag önska ett liv fyllt med kärlek och lycka. Jag hoppas ni finner det ni båda söker och att ni hittar er själsfrände tillslut men att hjärtesorgen ändå är värt det i slutändan. För ni har, precis som många andra, utan minsta tvekan säkrat er plats djupt inne i mitt hjärta med minnen och ögonblick jag aldrig någonsin vill glömma.

Idag är jag stolt över mig själv och den jag är. Jag vet att jag är värd att vara lycklig och jag tar emot komplimanger utan att skaka på huvudet. Så till mina bröder, systrar och till er som fått mig att tro på att jag är en tjej värd att älska.
 
Tack.